Masz swój biznes gastronomiczny? Pomyśl, jak docierać ze swoim jedzeniem do coraz większej ilości ludzi!

Nie da się zaprzeczyć, że prowadzenie swojej restauracji jest trudnym kawałkiem chleba. O ile najczęściej wyobrażamy sobie, że jest to świetna zabawa, a na dodatek można właściwie przez cały czas stołować się w tego rodzaju miejscu za darmo, o tyle rzeczywistość bez wątpliwości nie jest już tak różowa. Posiadanie własnej restauracji zazwyczaj oznacza obowiązek wczesnego wstawania, aby dowieźć do restauracji świeży towar, a dodatkowo trzeba być niemal cały czas na miejscu i pilnować swojego interesu. Dodatkowo dochodzą do tego trudności z utrzymaniem płynności finansowej i konieczność rywalizacji z konkurencją, której właściwie każdego dnia pojawia się na rynku coraz więcej i niewątpliwie jest ona coraz bardziej wyszkolona.

przemysł - fotka

Autor: Marcin Polak
Źródło: http://www.flickr.com

Czy istnieją zatem jakieś cudowne sposoby na przyciągnięcie do siebie większej ilości klientów? Jeśli chcesz być na bieżąco z modą, oczywiście powinieneś pomyśleć o foodtrucku, czyli mobilnym samochodzie z jedzeniem – szczególnie, że akurat rozpoczyna się sezon letni i coraz więcej osób nie tylko decyduje się na jadanie w knajpach (bo z powodu gorąca nie chce im się gotować jedzenia w swoich domach), ale także chce jeść na wolnym powietrzu. Postawienie foodtrucka Twojej restauracji w jednym z modnych miejsc na wakacyjny odpoczynek oraz serwowanie tam kilku podstawowych dań, które prosto da się zjeść na świeżym powietrzu, oczywiście będzie strzałem w dziesiątkę. W dodatku koszt takiego foodtrucka bynajmniej nie będzie wysoki – wystarczy zainteresować się, ile kosztuje [TAG=agregaty] prądotwórcze wynajem w Twojej okolicy oraz kupić gdzieś właściwych wymiarów przyczepę, którą bez żadnego trudu da się przerobić na mobilną kuchnię (firma Adex). Taki rodzaj serwowania swojego jedzenia oczywiście zyskuje coraz większą popularność nie tylko wśród właścicieli restauracji, ale także wśród samych konsumentów, którzy z pewnością wolą zapłacić trochę mniej w foodtrucku niż w restauracji, a w zamian otrzymać dobrej jakości pożywienie, które będą mogli skonsumować na łonie natury.cięcie (zobacz moja strona)Jeśli Ty również chcesz spróbować tego rodzaju biznesu, sprawdź szybko agregaty prądotwórcze wynajem i nie wahaj się ani chwili dłużej! Dowiedz się więcej o firmie: przejdź na stronę o nas.

Posiadanie swojego foodtrucka to także zdecydowanie świetny pomysł na rozreklamowanie swojej knajpy stacjonarnej. Trzymamy bardzo za Ciebie i Twoją knajpę kciuki!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*